Premiär för Mölndals-Postens nya storsatsning

Nu vässar Mölndals-Posten sin nyhetsbevakning i och med Stampen Medias nya storsatsning på lokal kvalitetsjournalistik.

Förutom en ny hemsida och nyhetsapp ska både breaking news och fördjupande reportage bli mer tillgängligt för läsarna.

– Det är den största journalistiska satsningen i Mölndals-Postens historia, säger chefredaktör Fredrik Hofflander.

Sedan 1949 har Mölndals-Posten levererat lokala nyheter till Mölndalsborna och nu ska det arbetet stärkas ytterligare. Förutom att fler journalister anställts för att bevaka Mölndal både dag- och kvällstid lanseras även en ny hemsida och nyhetsapp.

– Det här är inte bara en lansering av en ny sajt. Det är den största journalistiska satsningen i Mölndals-Postens historia. Vi är fast beslutna att ge läsarna ännu mer vassa lokala nyheter, ännu fler oväntade och roligare reportage och bli en ännu bättre arena för lokal debatt, säger Fredrik Hofflander, Mölndals-Postens chefredaktör.

Den lokala bevakningen ska stärkas av både pågående händelser till mer djupgående reportage rörande alltifrån brott, företag, näringsliv till politik och föreningar.

Enligt Mölndals-Postens chefredaktör Fredrik Hofflander är satsningen den största i tidningen historia.

Ny hemsida och app

Redaktionen utökas med fler reportrar och webbredaktörer och den nya hemsidan och appen ska göra allt material mer tillgängligt för läsarna.

– Det blir lättare för läsaren att hitta materialet, och sajtens struktur gör att man snabbt får en överblick över vilka som är de viktigaste nyheterna just nu. Den som föredrar att ta del av vår journalistik i app-format får en ny app, som är både snyggare och mer stabil än sin föregångare, säger Fredrik Hofflander.

Förutom Mölndals-Posten ingår också Kungsbacka-Posten och kommande satsningen på Partille Tidning.

Fredrik Östberg, chef för satsningen på Stampen Media, ser fram emot att få erbjuda Mölndalsborna ännu mer lokal kvalitetsjournalistik .

– Dessa kommuner växer i en rasande takt och det pågår väldigt mycket intressant nyhetsmässigt. Det är självklart för oss på Stampen Media att alla som bor där förtjänar riktigt bra journalistisk bevakning.

Vad tycker du att vi borde skriva om i Mölndals-Posten? Tveka inte att höra av dig med ditt tips till redaktion@molndalsposten.se.