Nu blir Mölndals-Posten ännu bättre – kul att du är med oss!

Välkommen till vår nya sajt! Och till ännu bättre lokal journalistik.

God morgon Mölndal! Ni ser själva att det har hänt något med vår sajt, eller hur? Efter fem och ett halvt år med exakt likadant utseende så har den äntligen fått en välbehövlig ansiktslyftning.

Varför? Ja, den viktigaste orsaken är förstås att vi vill ge dig som läsare en bättre upplevelse, oavsett om du surfat in på en dator, mobil eller surfplatta. Du ska hitta det du letar efter snabbt och lätt, och helst ska du också hitta kul, viktigt och intressant innehåll som du själv inte visste att du letade efter.

För det är ju just det där med innehållet. Samtidigt som vi är stolta över vår nya snygga och lättnavigerade sajt glömmer vi förstås aldrig bort vad som är det allra mest centrala i vårt jobb. Journalistiken!

Utan kartläggningar, avslöjanden, personporträtt, sportreportage och insändare spelar det ingen roll hur mycket möda man lägger på presentationen. Det är innehållet som ska få dig och alla andra kommuninvånare att både stanna kvar på sajten när du har läst färdigt den här texten och självklart också återvända i morgon, övermorgon och alla andra dagar.

Därför passar vi ni också på att utöka vår redaktion, med fler journalister och en utökad närvaro under kvälls- och helgtid. Det ska leda till att vi kan ge dig både en bättre bevakning av akuta nyhetshändelser och fler fördjupande reportage om de ämnen som ligger närmast dig och andra Mölndalsbor.

Om det blir några akuta nyhetshändelser just den här morgonen återstår förstås att se. Men jag vet alldeles säkert att du kan läsa Elvira Linderots genomgång av vaccineringsläget på vårdcentralerna, från Krokslätt i norr till Lindome i söder. Det är väldigt intressant läsning även om de flesta av oss tycks få vänta ett tag till på svaret på frågan ”När är det min tur?”.

När du ändå är igång – kolla gärna in Anna Mattissons reportage om mammorna Lisa och Malin också! De bestämde sig för att bryta normerna och flytta ihop, trots att de inte har en kärleksrelation med varandra.

Jag skulle kunna fortsätta räkna upp fin läsning ett bra tag till om jag hade velat. Men nu lämnar jag till dig att på egen hand upptäcka vår nya sajt och vår journalistik. Vill du skicka över en applåd – eller tycker du kanske tvärtom, att vi inte vi skriver om rätt saker? Då är du väldigt välkommen att mejla mig. Vi hörs!